• ESTENET bir Kar-El ürünüdür.

Hasır Tel Ürünlerini Farklı Kılan Nedir?

Hasır teller çok yönlü bir yapıya sahip olmaktadırlar. Bu yüzden global alanda çok fazla farklı varyasyonları bulunmaktadır. Hasır tel ürünlerinin çok fazla tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri bu ürünün kullanım alanının çok fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Kullanım alanına ya da üretim türüne göre dokuma ya da kaynaklı yapıda üretilebilmektedir. Bu da hasır tellerin gözenek büyüklüklerini ve farklı kombinasyonlarda üretilmesini etkilemektedir.

Hasır tel üretiminin ham maddesi aslında metal tellerdir. Farklı dokuma tezgahları kullanılarak üretilmektedir bu da dokuma yapılabilen tüm metal tellerin aslında hasır tel üretimi için kullanılabilmektedir. Mimari olarak kullanılacak hasır tellerin endüstriyel olarak kullanılacak olan hasır tellerin tel çapları birbirinden farklı olmaktadır. 

Hasır tel kullanımı en çok alan ayırmada ya da kafes örgü amacı ile kullanılmaktadır. Bu durumda da sadece alan ayırma için kullanılmasının dışına çıkıldığının göstergesidir. Doğal olarak kullanım alanının çokluğu tercih edilmesinin de başlıca nedenleri arasında yer almaktadır.

Endüstriyel alanda kullanım yapılması genellikle alan ayırma ve filtrelemede kullanılırken gündelik hayatta böcek engelleme ya da bahçe korumasında hayvan çitleri oluşturmada da kullanılmaktadır.

Aynı zamanda hasır tel ürünleri son zamanlarda mimari ve sanat alanlarında da sık sık kullanılabilmektedir.  Hasır teller genel anlamda tellerin eritilip kaynatılıp dokuma işlemi ile birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Estenet markamız kurulduğu günden bu yana bina ve yapı, kimyasal, gıda, tekstil sektörleri başta olmak üzere birçok farklı alanda da kullanım sağlandığı bilinmektedir.